ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Victor Ponta ar putea fi audiat de procurorii DNA în cadrul dosarului Microsoft, după ce un martor a dezvăluit că şi acesta a fost implicat.

Libris.ro - Librarie online - Zilnic noutati si promotii

Ponta a declarat, marţi seară, că se va prezenta la audieri dacă va fi solicitat.

"Bineînţeles că mă duc şi spun tot ceea ce ştiu. Când mă cheamă cineva, mă duc şi explic", a spus Ponta.

Acesta a precizat că jurnaliştii interesaţi pot obţine documente despre toate controalele efectuate de Corpul de Control al premierului.

"Sunt convins că toate controalele pe care Corpul de Control al premierului le-a făcut în urmă cu 12 ani le gasiţi la guvern. Mai corect este să le cereţi în scris, să vă dăm în scris."

Un martor din dosarul Microsoft susţine că Victor Ponta a fost presat de directorul Fujitsu Siemens pentru a efectua un control la Ministerul Educaţiei, în perioada în care premierul conducea Tineretul Social Democrat şi Corpul de Control al primului-ministru.

De asemenea, Ponta ar fi trebuit să intervină pentru ca Fijitsu Siemens să câştige o serie de contracte extrem de avantajoase cu statul.

"Claudiu Florica s-a intâlnit cu Victor Ponta, care avea la acea vreme funcţia de şef al Corpului de Control al premierului Adrian Năstase şi a încercat să-l determine pe Victor Ponta să demareze o anchetă a Corpului de Control la sediul Ministerului Educaţiei şi, prin această presiune, să oblige practic firma Siveco să reintroducă firmele protejate de Claudiu Florica în cele două extensii de contract, una în valoare de 20 milioane de dolari şi cealaltă de 96 milioane de dolari, semnate în timpul guvernarii PSD", a precizat martorul în declaraţia de la DNA.