ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Filmul românesc "Terapie pentru crimă" (la cinema din 3 octombrie), cu cântăreața Claudia Pavel în rol principal, a fost transformat în roman, cu titlu omonim, la Editura Tritonic.

Bogdan Hrib, Editor la Tritonic și Coordonator al International Mystery & Thriller Festival, a citit scenariul filmului "Terapie pentru crimă", scris de Kiki Vasilescu în 2010, și a intuit potențialul acestuia de a deveni un roman de succes. Prin urmare, l-a așternut pe hârtie, dându-i forma specifică acestui tip de narațiune și făcând foarte mici intervenții asupra acțiunii. Hrib a apreciat specificul românesc al dialogului și personajelor, elementele de comedie neagră din scenariu și parodia.
Așa cum piesa de teatru Cântăreața cheală este o parodie la adresa societății britanice, așa și Terapie pentru crimă prezintă un personaj pur românesc, angrenat în tot felul de situații absurde. Terapie pentru crimă este, în concluzie, o parodiere a la Cântăreața cheală a thrillerului modern american", spune Bogdan Hrib.

Protagonista din "Terapie pentru crimă" este o funcționară din România zilelor noastre, pe nume Matilde, care decide, peste noapte, să devină asasin profesionist.  Vrea să devină mercenar, ca să-și plătească ratele la bancă, dar nu-i prea iese...
Peripețiile Matildei sunt amuzante și pentru că această asasină aspirantă se încăpățânează să se ia în serios în cele mai absurde situații... 'Terapie pentru crimă este exact filmul care ne lipsea — plăcut, comic, un pic polițist, un pic romantic. Și de ce nu o carte? Pentru că Și acest gen de cărți ne lipseau. Novelizarea respectă mult linia filmului, deȘi uneori alunecă spre comic Și ironic, mai mult decât spre love story. Cele două produse se completează minunat. Sper eu.", spune Bogdan Hrib.

Romanul "Teraprie pentru crimă" a apărut în colecția Mistery & thriller a Editurii Tritonic, la prețul de 25 de lei.

"Terapie pentru crimă", debutul în film al cântăreței Claudia Pavel, este produs de către Dan Burlac, recent selecționat la Festivalul de Film de la Toronto pentru întreaga activitate profesională.
Thrillerul va putea fi urmărit în aproximativ 30 de săli de cinema din toată țara, începând cu 3 octombrie. În perioada 29 septembrie — 2 octombrie va fi prezentat în avanpremieră, la Cinema Studio din București.