ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul polonez Donald Tusk a fost desemnat sâmbătă de liderii europeni reuniți la Bruxelles drept viitor președinte al Consiliului European, iar ministrul italian de externe, Federica Mogherini, Înalt Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, a anunțat președintele în exercițiu al UE, Herman Van Rompuy, informează Mediafax.

"Consiliul European l-a ales pe premierul (polonez) Donald Tusk drept viitor președinte al Consiliului European", a precizat Van Rompuy într-o postare pe Twitter.

"Consiliul European a desemnat-o pe Federica Mogherini, ministrul (italian) de externe, drept următorul Înalt Reprezentant al UE" pentru afaceri externe și politica de securitate, a adăugat el.

Ministrul italian de externe a declarat: "În contextul în care ne gândim și lucrăm la nivelul sancțiunilor, de asemenea trebuie să avem în vedere să menținem deschisă calea diplomatică... sperând că această combinație, o combinație înțeleaptă, poate fi eficientă", a spus ea în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles după ce a fost anunțată numirea ei în funcția de șefă a diplomației UE.