ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un preot din Suceava, fost colaborator al Securităţii, şi-a pierdut cumpătul atunci când a fost confruntat cu o victimă a regimului despre care a dat mai multe note informative.

Preotul Ionel Vrăjitoru l-a înjurat pe bărbatul care dorea să-l confrunte, după care a sărit la bătaie, lovindu-l pe cameramanul care filma întreaga scenă.

Mihai Stăuceanu, un bărbat în vârstă de 57 de ani pe care preotul l-a turnat la Securitate a dorit să discute cu acesta. "Înarmat" cu dosarul de urmărire şi însoţit de o echipă de jurnalişti, omul a ajuns la biserica din localitatea suceveană Liteni, însă nu a avut parte de confruntarea pe care şi-o dorea, ci de una mult mai violentă.

Preotul Vrăjitoru nici nu a vrut să audă de vreo discuţie, el având ceva de împărţit cu echipa de jurnalişti, pe care a dat-o afară din curtea Bisericii. Când Stăuceanu l-a abordat, i-a aruncat un "du-te-n mă-ta" printre dinţi şi l-a ameninţat că va chema "echipa".

Iar "echipa", compusă din câtiva bărbaţi puşi pe harţă, inclusiv fiul preotului, la rândul lui om al Bisericii, a sosit atunci cănd Stăuceanu ofera un interviu pe drumul public din faţa bisericii din Liteni.

Ionel Vrăjitoru a prins curaj şi a ieşit el din biserică atunci când şi-a văzut oamenii la poartă şi l-a atacat pe cameraman, pe care l-a lovit cu o cruce de lemn pe care o avea în mână!

"Oficial, în dosarul meu, sunt şase note semnate de Ionel Vrăjitoru, sub numele de cod «Frunză Ion», însă probabil că mai sunt şi altele care nu au fost încă deconspirate, în dosarul tatălui şi mamei mele. Nu pot să spun că a scris informaţii deosebite despre mine, care să-mi facă rău în mod direct, însă nici nu avea ce scrie mai mult decât că am plecat, sunt mulţumit de viaţa din Canada şi că sunt un om liber. Până la urmă ce am făcut? Am plecat din ţară şi apoi am venit în vizită la părinţi", a spus Mihai Stăuceanu, pentru Monitorul de Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a reacţionat după acest incindent, anunţând că regretă ce s-a întâmplat.

"Ca oameni ai Bisericii, regretăm astfel de incidente, care nu creează o imagine bună a Bisericii. Sperăm ca pe viitor să nu mai avem astfel de situaţii", a declarat preotul Vasile Baltag, consilier administrativ al Arhiepiscopiei.