ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa engleză scrie că Rusia a ameninţat cu folosirea armelor nucleare pentru a apăra anexarea Crimeei şi a avertizat că aceleaşi condiţii care au determinat-o să acţioneze în Ucraina există şi în cele trei ţări baltice.

[P] Putin - Biografia interzisă - comanda online

Informaţia a fost publicată de The Independent, în ediţia electronică. Ruşii au declarat la întâlnirea care a avut loc în Germania luna trecută că o încercare de returnare a Crimeei Ucrainei va fi întâmpinată "puternic, inclusiv prin folosirea forţei nucleare". Ei au declarat că dacă NATO trimite arme Ucrainei, această iniţiativă va fi văzută drept "o nouă avansare a NATO spre graniţa rusă" şi "poporul rus va cere un răspuns puternic". Ruşii au adăugat că "aceleaşi condiţii care au existat în Ucraina şi au determinat Rusia să acţioneze aici" există şi în cele trei state baltice, care, ca şi Ucraina, au un număr mare de persoane care se consideră etnici ruşi.

Notele sugerează că Moscova ar evita trimiterea de trupe şi armament greu în favoarea altor instrumente. Astfel, "Rusia speră să atragă treptat populaţia rusă către Rusia fără să ofere NATO un pretext de a mobiliza trupe", adaugă documentul.