ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat că statul este decis să continue războiul împotriva rebelilor, acuzându-i pe aceştia din urmă că au comis crime îngrozitoare, informează mediafax.ro.

"Statul va continua să lupte împotriva terorismului şi a teroriştilor care au făcut ca cetăţenii să-şi părăsească locuinţele şi au comis crime îngrozitoare", a spus Assad, care a vizitat centrul pentru persoanele strămutate de la al-Duier, din oraşul Adra în provincia Damasc.

"Statul va continua să asigure nevoile esenţiale ale persoanelor strămutate până la revenirea în locuinţele lor", a declarat preşedintele Assad.

De asemenea, preşedintele Bashar al-Assad a spus că sunt "şanse mari" să candideze pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru luna iunie.

Conform ONU, aproape 2,5 milioane de oameni, între care 1,2 milioane de copii au părăsit ţara, refugiindu-se în ţările învecinate, în timp ce 6,5 milioane de persoane şi-au abandonat locuinţele pe teritoriul sirian.