ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de decorare a tenorului Octavian Naghiu, pentru contribuţia sa la promovarea României în lume, potrivit mediafax.ro.

"În semn de înaltă recunoaştere şi apreciere pentru întreaga sa carieră închinată artei lirice româneşti şi internaţionale, impunându-se ca un exponent de prim rang al şcolii româneşti de canto şi contribuind, pe această cale, la promovarea României în lume, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Meritul Cultural - în grad de Comandor, Categoria B - Muzică, maestrului Octavian Naghiu, tenor", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Decorarea a fost făcută la propunerea fostului ministru al Culturii Gigel-Sorinel Ştirbu.

Născut în 1933, Octavian Naghiu a primit, în 2004, o diplomă de excelenţă de la Opera Naţională din Bucureşti (ONB) şi Ministerul Culturii şi Cultelor, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de activitate a instituţiei în actualul sediu.