ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marți, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrilet, a declarat că prețul gazelor pentru consumatorii noncasnici va scădea cu 3,5% în medie de la 1 octombrie la nivel național, cele mai semnificative reduceri, de aproximativ 6%, urmând să fie aplicate unor școli și spitale din jumătatea de sud a țării, informează Agerpres.

"De la 1 octombrie, pentru noncasnici prețul gazelor va scădea cu 3,5% că medie ponderată. Vor scădea prețurile pentru circa 90.000 de consumatori alimentați de GDF Suez, unde consumul este mai mare. Cele mai mari ieftiniri sunt de 6% și se vor aplica unor școli și spitale", a mai spus Havrileț, adăugând că în cazul consumatorilor E.ON România nu va fi operată nicio modificare de preț.


"De la 1 ianuarie, potrivit legii, piața gazelor pentru noncasnici va fi complet liberalizată", a adăugat oficialul ANRE, afirmând că, de anul viitor, consumatorii noncasnici care vor fi dereglementați vor negocia direct cu furnizorii prețurile de livrare.