ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima groapă comună din Slaviansk a fost descoperită joi de circa 30 de persoane - poliţişti, angajaţi ai Primăriei Slaviansk, dotaţi cu măşti de gaze, medici legişti şi câţiva locuitori. O groapă imensă a fost săpată în spatele unui spital din centrul oraşului, pentru exhumarea cadavrelor.

După mai bine de trei ore de căutări, toată lumea a înlemnit, când prima groapă comună este deschisă, notează AFP, citată de Mediafax:
"În pământ se vede o bucată de pânză albă. Câteva minute mai târziu erau exhumate patru cadavre. Slavianskul tocmai deschisese prima goapă comună din Ucraina"

, relatează AFP în acest reportaj.

Armata ucraineană a preluat controlul asupra fostului bastion al rebelilor proruşi Slaviansk după mai multe săptămâni de lupte intense. Separatiştii au stăpânit în oraş timp de trei luni, o perioadă în care au fost date dispărute câteva zeci de persoane.

Din nou la reportajul AFP privitor la prima groapă comună din Ucraina cea frământată de dispute între pro-ruşi şi adversarii acestora:
"Toate cele 30 de persoane privesc atent către fundul gropii. Toate, mai puţin una. Este vorba despre fratele unei persoane date dispărute, care ar fi fost îngropate acolo. Aşezat pe un zid de pietre, stă cu spatele la această scenă"