ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă tragedie în Vrancea, un nou deces neașteptat. La doar 40 de ani, preotul Sorin Buzatu, originar din comuna Gologanu, a trecut la cele veșnice vineri, după o scurtă și grea suferință, informează Ediție de Vrancea.

Decesul s-a produs la Spitalul Universitar din București, acolo unde părintele era internat de ceva timp.

Preotul Sorin Buzatu slujea la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din comuna Măicănești, fiind apreciat de comunitatea în care își desfășura activitatea.

La începutul acestui an, i s-a descoperit o afecțiune medicală care i-a afectat, din păcate, organismul într-un ritm extrem de rapid, mai informează sursa citată

„Prin trup trăim în această lume, prin suflet trăim în veșnicie". (Sfinții Părinți)
       „Imi este greu sa vobesc despre oamenii deosebiti la trecut....
Am aflat asta noapte ca preotul Buzatu Sorin - cel care a pastorit cu daruire si sfintenie in „Parohia Sfantul Dimitrie- Izvoratorul de Mir” Maicanesti , judetul Vrancea, a fost chemat sa se alature oastei ingeresti.
       L-am cunoscut pe acest minunat preot cand a venit in parohie. S-a dedicat slujirii si menirii careia ii fusese harazit.
       Preotul Buzatu a adus biserica „Sfantul Dumitrie- Izvoratorul de Mir” Maicanesti, Vrancea - la frumusetea pe care a avut-o poate doar in timpul preotilor Valcan si Alexe.
       A adus alaturi de enoriasi -oameni priceputi sa zideasca, sa picteze, a plantat copaci si flori in jurul bisericii si a facut lucrari majore si in cimitirul satului.
       Parintele era un bun ascultator si povatuitor- har pe care l-a desavarsit prin natura meseriei . Aduna copiii care veneau la biserica  si le raspundea la cele mai interesante intrebari, dand dovada de tact si intelepciune .Era apropiat de batranii din sat, le alina durerile prin sfaturi, ajutoare sau mangaiere pe umar.
      Este o mare pierdere pentru familia sa tanara, pentru parintii sai si pentru enoriasii satului Maicanesti, judetul Vrancea.
S-a dedicat cu desavarsire pe pamant oamenilor...
Dumnezeu sa-l ierte si sa-l aseze in randul dreptilor!
Odihneste-te in pace parinte Buzatu Sorin!

„Existăm vremelnic prin ceea ce luăm din jur, dar vom trăi veșnic prin ceea ce dăruim.”

n. 17 decembrie  1983 - d. 12 aprilie 2024”, a scris Lina Martin pe Facebook.

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei greu încercate!