ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primar maghiar care îi discriminează pe cetăţenii români dintr-o comună ardeleană. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a admis sesizarea jurnalistului Dan Tănasă și a constatat că primarul maghiar din comuna Ditrău îi discriminează pe români pe criterii etnice.

În aprilie 2013, CNCD a fost sesiyat cu privire la faptul că primarul maghiar din Ditrău editează, finanțează și publică pe pagina de internet a Primăriei Ditrău publicația ”Ditrói Hírlap”, ce conține informații de interes public redactate exclusiv în maghiară, ceea ce e o discriminare pe criterii etnice.

CNCD a admis sesizarea și a emis Hotărârea nr. 391/02.07.2014, prin care a decis că primarul maghiar Puskas Elemer discriminează pe criterii etnice. Dar CNCD nu a aplicat nici o sancțiune.

Președintele CNCD Csaba Asztalos Ferenc și-a apărat colegul de partid, pe primarul maghiar Puskas Elemer, justificând fapta acestuia, susţine sursa citată.