ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primăria din Târgu Secuiesc a fost obligată să dea jos steagul secuiesc din fața instituției, după ce Curtea de Apel Brașov a respins miercuri contestația în anulare formulată de primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), împotriva deciziei din 31 ianuarie a Tribunalului Covasna, prin care edilul fusese obligat să dea jos steagul secuiesc arborat pe sediul Primăriei Târgu Secuiesc și în piața centrală din municipiu, pe domeniul public, potrivit unui document făcut public de Dan Tanasă.

Potrivit sursei citate, hotărârea Tribunalului Covasna constata, cum este și firesc, că simbolurile secuiești (mai mult sau mai puțin ori chiar deloc istorice, dacă ne gândim la steagul secuiesc recent inventat de către liderii comunității maghiare din România) nefiind simboluri oficiale ale statului sau ale județelor ori localităților nu pot fi arborate pe instituții publice sau, precum în cazul de față, pe domneiul public al localității cu caracter permanent. Conform legii, simbolurile minorităților naționale pot fi folosite fără probleme la manifestările acestora.

De asemenea, în luna septembrie a anului trecut, Curtea de Apel Brașov l-a obligat, definitiv și irevocabil, și pe primarul comunei Ozun (Covasna), Raduly Istvan (PCM), să dea jos steagul secuiesc de pe sediul Primăriei Ozun. Această acțiune a fost deschisă la Tribunalul Covasna de către fostul prefect al județului Covasna, dr. Codrin Munteanu, la sesizarea aceluiași Dan Tanasă.