ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorii atacului de la Paris asupra săptămânalului Charlie Hebdo au fost identificați și localizați, așa cum anunță agențiile de presă, dar deocamdată nimeni niu poate spune ce organizație teroristă s-a aflat în spatele masacrului. Pe unele site-uri și pe forumuri occidentale au apărut deja primele teorii ale conspirației, cele mai multe voci indicând mâna serviciilor secrete israeliene (Mossad).

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Susținătorii teoriilor conspiraționiste sunt convinși că Israelul nu este străin de atacul comis miercuri asupra săptămânalului satiric Charlie Hebdo, în care au murit 12 oameni. Iar cel mai bun argument adus de ei este ”deranjul” provocat de Franța Israelului, după ce, la finele anului trecut, Parlamentul de la Paris a votat în favoarea recunoașterii statului palestinian. De asemenea, Franța a votat recent, la ONU, împotriva Israelului.

La începutul lui decembrie 2014, când Parlamentul francez a votat cu 339 de voturi pentru și 151 împotrivă ca guvernul de la Paris să reunoască statul palestinian, guvernul israelian a denunțat acest demers, iar premierul Benjamin Netanyahu l-a calificat drept ”o gravă eroare”.
Mai mult, Israelul a avertizat Franța, înaintea votului, asupra consecințelor pe care le-ar putea suporta, scrie site-ul ibtimes.com

De asemenea, săptămâna trecută, Israelul și-a exprimat săptămâna trecută ”adânca dezamăgire” față de decizia Franței de a vota, in cadrul Consiliului de Securitate al ONU, în favoarea prevederilor rezoluției palestiniene care cereau ca Ierusalimul de Est, ocupat şi anexat, să devină capitala unui stat palestinian, soluţionarea problemei prizonierilor palestinieni, încetarea colonizării israeliene şi reaminteau caracterul ilegal al zidului de separare.

Franța a fost una dintre cele opt țări care au sprijinit Palestina in Consiliul de Securitate, dar, cu toate acestea, rezoluția a fost respinsă.

Prima țară europeană care a recunoscut oficial, prin decret, statul Palestina, a fost însă Suedia, la sfârșitul lunii octimbrie. Guvernul de la Stockholm declara atunci că ”este un pas important care confirmă dreptul palestinienilor la autodeterminare”.  Decizia Suediei de a recunoaşte statul "Palestina" este "nefericită" şi va avea ca efect intensificarea extremismului, acuza ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, spunând ironic că situaţia din Orientul Mijlociu este "mai complicată decât montarea mobilei Ikea",

Deși tezele conspiraționiste nu aduc dovezi care să sprijine ideea implicării Mossad-ului, modul profesionist în care a fost comis atacul de la Charlie Hebdo poate indica faptul că serviciile secrete israeliene, angajate în multe operațiuni pe teritoriul Europei, menite să sprijine cauza poporului evreu, nu sunt străine de tragedia din capitala Franței. Cu scopul de a da vina pe musulmani și a declanșa o adevărătă prigoană împotriva lor în Europa.