ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul magazin caritabil din România va fi deschis la începutul lunii iunie în complexul de servicii sociale Ominis, a anunţat șefului Direcției de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB), Cosmina Simiean-Nicolescu. Tot aici vor fi disponibile şi alte tipuri de servicii pentru persoanele fără posibilități materiale, dar şi pentru alte categorii defavorizate.

„În cadrul complexului va fi amenajat primul magazin caritabil din România. Magazinul va funcționa pe baza principiului conform căruia îți poți alege din magazin obiectele de care ai nevoie, fie că e vorba despre produse alimentare, fie nealimentare, în schimbul acestora prestând o oră de muncă voluntară în cadrul complexului”, a declarat miercuri directorul general al DGASMB, citat de agerpres.ro. Alte servicii pe care le pot accesa aici persoanele fără posibilități materiale sunt o spălătorie, o cantină (ce poate ajuta 120 de persoane pe zi) și o policlinică socială.

La Ominis vor putea fi ajutate şi alte categorii defavorizate de persoane, aici urmând a fi deschise un centru de zi pentru persoanele vârstnice (cu 18 locuri), un centru de formare profesională pentru profesioniștii din sistemul de asistență socială și categoriile defavorizate, unul de îngrijire și educație timpurie pentru copii de până la 3 ani (cu 40 de locuri), un centru de zi pentru copii cu vârste între 4 și 7 ani (cu 30 de locuri). Complexul va mai găzdui un centru de zi pentru adolescenți cu tulburări de spectru autist (cu 20 de locuri), unul pentru copii cu dizabilități (cu 23 de locuri), o bibliotecă şi un punct de comunicare informatică pentru persoanele vârstnice și copiii ale căror rude sunt plecate în străinătate.

Lucrările la Ominis au început la finele anului 2012, iar în prezent complexul este finalizat în proporție de 90%. Investiția, de aproximativ 4 milioane de lei, a fost asigurată prin bugetele combinate ale Administrației Fondului Imobiliar și DGASMB.