ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul ministru turc,Recep Tayyip Erdogan, a declarat că nu mai vorbește la telefon cu președintele american, Barack Obama, de când Statele Unite a renunțat la utilizarea forței militare împotriva Siriei toamna trecută.

Erdogan și-a aratat supărarea față de americani deoarece acetia au anulat acțiunea militară împotriva Damascului în mijlocul războiului civil ce avea loc la acel moment, relatează site-ul rt.com

"În trecut, îl sunam direct (pe Obama). Deoarece nu pot obține rezultatele dorite în Siria, acum ministerele noastre externe vorbesc între ele", a declarat președintele turc ,luni, intr-un interviu pentru canalul ATV.

Erdogan a mai adăugat că a fost dezamăgit când Statele Unite nu a sprijinit suficient grupările rebele într-o perioadă în care Occidentul părea sa se intoarcă împotriva Assadului.

"Mă aștept să existe dreptate în acest proces. Nu mă asteptam la așa ceva de la aceia care promovează justiția", mai precizează Erdogan.

Ultima conversație telefonică între Erdogan și Obama s-a petrecut în data de 20 februarie 2014 potrivit AFP, moment în care Casa Albă a eliberat un comunicat oficial în care îl acuza pe oficialul turc că ar fi înteles greșit conținutul discuției.

Erdogan nu este de acord nici cu poziția Statelor Unite față de conflictele ce au loc acum în Fâșia Gaza, el acuzând israelieni de "terorism în stat" și "genocid" împotriva palestinienilor.

"Israelieni nu au conștiință, onoare, mândrie. Cei ce-l condamnă pe Hitler zi și noapte l-au depășit în barbarism" , acuză Erdogan

Departamentul de Stat al SUA a numit comentariile primului ministru turc la adresa Israelului "jignitoare și greșite" iar acesta din urmă a ripostat sfătuind Statele Unite "să se auto-evalueze".

Ergodan este considerat favorit la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în Turcia pe 10 August 2014.