ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Klaus Iohannis, preşedintele PNL, se confruntă cu o problemă neaşteptată. Un primar liberal contestă alegerea lui în fruntea partidului.

Dănuţ Bădău, primarul din Pucioasa şi fostul preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa a PNL, susţine că alegerea lui Iohannis nu a respectat statutul partidului.

"Interventia mea in instanta e legata de lucrarile Congresului, de statut si a aparut si situatia domnului Iohannis. Am constatat ca nu se regaseste, nu e membru al niciunei organizatii PNL. Prin demisia data nu putea sa ramana membru in Biroul Politic National si nu putea sa fie numit presedinte interimar atata timp cat nu beneficia de dispozitia statutara prin care se face derogarea de la vechime", a spus acesta, potrivit Realitatea TV.

Noul purtător de cuvânt al liberalilor, Alina Gorghiu, este însă de părere că reclamaţia este meîntemeiată.

"Din cauza lipsei de performanţă, filiala PNL Dâmboviţa a decis să-l revoce din funcţia de preşedinte pe Dănuţ Bădău. Referirea la Klaus Iohannis în declaraţii publice... m-am obişnuit să văd cum tot ce merge prost în România are legătură cu Klaus Iohannis. Iohannis este membru al organizaţiei PNL Sibiu. Cel care ne-a contestat a avut un resort pentru a face declaraţia aceasta, participa ieri la lansare, la congresul lui Tăriceanu şi cu asta cred că am spus destul de multe despre flacăra care-l mână în luptă."

Sesizarea primarului din Pucioasa va fi judecată la Tribunalul Bucureşti la începutul lunii septembrie.