ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, în vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări şi temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25...30 l/mp. În restul teritoriului cerul variabil la începutul zilei, se va înnora treptat, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse în special seara şi noaptea, informează Administraţia Naţională de Meteorologie.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, în toate regiunile, dar cu viteze mai mari în zona montană înaltă, unde la rafală va depăşi 70 km/h. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată în regiunile extracarpatice şi apropiate de normalul perioadei în rest. Maximele se vor situa între 14 grade în Maramureş şi 25 de grade în sudul Munteniei şi partea continentală a Dobrogei, iar minimele între 8 şi 16 grade.

LA BUCUREŞTI:

Vineri, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal în cea de a doua decadă a lunii octombrie. Cerul se va înnora treptat, iar mai ales seara şi noaptea va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în a doua parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 13...14 grade.

LA MUNTE:

Vineri, cerul va avea înnorări şi va ploua la început în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, iar mai ales spre seară şi noaptea în restul zonelor montane. Ploile vor fi şi sub formă de aversă, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25...30 l/mp. Vântul va prezenta temporar intensificări, cu viteze mai mari în a doua parte a intervalului, iar în zona montană înaltă va depăşi la rafală 70 km/h. Valorile termice vor fi în scădere, cu precădere în masivele nord-vestice.