ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul Ministerului Culturii, anul 2014 va fi declarat "Anul Brâncoveanu", pentru a marca 300 de ani de la martiriul Brâncovenilor,

Acţiunile şi manifestările care se vor desfăşura în acest context vor constitui Programul naţional "Anul 2014 - Anul Brâncoveanu".

În acest scop se va constitui Comitetul de coordonare "Anul Brâncoveanu", din care fac parte, între alţii: primul-ministru (preşedinte de onoare al comitetului); ministrul Culturii (preşedinte executiv); preşedintele Academiei Române (preşedinte executiv); ministrul Educaţiei Naţionale; ministrul Afacerilor Externe; ministrul Finanţelor Publice; ministrul Afacerilor Interne; secretarul de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte; preşedintele Institutului Cultural Român; preşedintele Comisiei pentru cultură, culte, arte şi mijloace de informare în masă a Senatului; preşedintele Uniunii Scriitorilor din România; preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor; preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici; preşedintele Societăţii Române de Radiodifuziune; preşedintele Societăţii Române de Televiziune etc.