ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 17 localităţi din judeţul Timiş vor începe, din luna noiembrie, prospecţiuni pentru a afla dacă subsolul are zăcăminte de petrol care să se preteze la exploatare pe scară largă, reprezentanţii Consiliului Judeţean, dând asigurări, miercuri, că firma care va derula aceste explorări nu caută gaze de şist, informează Agerpres.

Marcel Mihoc, şeful Comisiei de Urbanism a Consiliului Judeţean Timiş, a arătat că firma care a solicitat autorizaţia pentru a face aceste prospecţiuni nu caută gaze de şist, întrucât structura subsolului judeţului nu permite exploatarea acestora.

Arealul avut în vizor cuprinde comunele: Parţa, Jebel, Pădureni, Şag, Peciu Nou, Uivar, Săcălaz, Dudeştii Noi.

Mihoc subliniază faptul că, în timpul acestor prospecţiuni, nu vor avea loc mici cutremure, cum se produc în alte părţi, întrucât undele cu care se fac prospecţiunile nu se simt.

Chiar şi aşa, pe 18 octombrie, autorităţile au iniţiat în toate şcolile din judeţul Timiş un amplu exerciţiu, care a avut scopul să-i înveţe cum să se comporte şi ce trebuie să facă în cazul unui seism real de proporţii, ce s-ar putea produce în orice moment, conform specialiştilor în cutremure.