ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de tractoare şi peste 1.000 de manifestanţi au "încercuit simbolic", vineri, sediile instituţiilor europene de la Bruxelles, pentru a spune "stop" măsurilor de austeritate şi Parteneriatului transatlantic cu Statele Unite, relatează AFP, citat de Mediafax.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

În apropierea sediului Comisiei Europene, unde accesul era filtrat de importante forţe de poliţie, manifestanţii au dat foc unor efigii ale liderilor europeni, amplasate în baloţi de paie.

Potrivit agenţiei Belga, peste o mie de manifestanţi au participat la protest, în special sindicalişti şi activişti ecologişti. De asemenea, aproximativ 30 de tractoare aduse din satele din apropierea capitalei au fost parcate la locul protestelor organizate de manifestanţi în jurul perimetrului instituţiilor europene, blocat de poliţie.

Anterior, protestatarii au desfăşurat pe clădirea în construcţie a viitorului sediu al Consiliului European o pancartă cu sloganul "Merry Christmas and happy austerity" ("Crăciun fericit şi austeritate"). Manifestanţii au pătruns în sediile asociaţiilor europene din industria agroalimentară, "FoodDrinkEurope" şi ale oamenilor de afaceri, "Business Europe".