ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Robert Negoiță și consilierii Sectorului 3 au hotărât la începutul lunii octombrie 2014 construirea pe 3.000 mp din Parcul IOR a unei săli multifuncționale de spectacole. Clădirea cu trei etaje va costa aproximativ 10,5 milioane de euro.

O petiție online a fost inițiată împotriva proiectului de grupul civic Prietenii Parcului IOR: ”Parcul IOR din Capitală este situat în sectorul cel mai populat al capitalei, acesta fiind oaza de verdeață pentru un mare număr de familii cu copii, bicicliști, tineri ce practică diferite sporturi.  Primarul Robert Negoiță și consilierii sectorului 3 au ignorat constant în ultimii doi ani Legea 70/2013 ce interzice diminuarea spațiilor verzi, sute de metrii pătrați din parc fiind betonați sau acoperiți cu proiectele aprobate de primărie.”

Contactați prin email, Prietenii Parcului IOR au declarat că vor face mai multe acțiuni civice pentru a împiedica transformarea în betoane a celor 3000 de mp de spațiu verde.

”Sunt sătul de "refacerea continuă" a parcului IOR”, ”Inițial în IOR era planificată o parcare supraetajată. Dar mallul va avea și el parcare. Și atunci ce s-a gândit primăria, hai să trântim cu filarmonică în IOR...”, ”În parc e iarbă. Betoane sunt destule în afara parcului”, ”De betoane are nevoie capitala asta, și asa sufocată de mașini, praf și zgomot? Dacă tot a distrus baza Spartak de ce nu ridică acolo "căminul cultural" cu care se laudă Negoiță? ”, ”Avem nevoie de spațiu verde nu de betoane în parcul IOR” sunt doar câteva dintre comentariile celor ce au semnat petiția împotriva betonării parcului.