ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un timișorean are gând să-și petreacă întreaga zi de 1 Mai la iarbă verde, în Piața Bălcescu, împreună cu fiica lui. În jurul orei 10.00, bărbatul - înarmat cu două scaune, o masă și o umbrelă - s-a instalat pe spațiul verde din piață.

Totul în încercarea de a atrage atenția asupra faptului că acest spațiu verde nu este pus în valoare și pentru a-i determina pe reprezentanții municipalității să schimbe acest lucru, arată pressalert.ro.
“Sunt într-un spațiu verde și de obicei de 1 Mai se iese la iarbă verde. Diferența dintre 1 Mai al meu și cel al altora este că eu nu am mici și bere pentru a nu avea probleme cu autoritățile, pentru a nu fi amendat. Am venit în Piața Bălcescu în semn de protest la modul în care arată piața. Acest spațiu așa zis verde este plin de scaieți, ne-am jucat cu mingea și s-a spart. Putea să se amenajeze aici un parc cu niște pomi, cu niște bănci sau un loc de parcare pentru locatarii din jur. Direcția de Urbanism poate să facă un concurs pe tema asta, chiar și un loc de joacă pentru copii poate fi realizat”, afirmă timișoreanul Adrian Știrban, care locuiește în zona Pieței Bălcescu.

Bărbatul spune că a luat o scurtă pauză la prânz, ca să meargă acasă să mănânce, iar apoi a revenit în Piața Bălcescu, unde va sta până se înserează. Adrian Știrban speră că și alți timișoreni îi vor fi alături, asta pentru că “îmi doresc ca prin acest protest să se schimbe ceva”.

[gallery columns="1" size="medium" ids="99362,99363,99364,99365"]