ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Chevron a adus marți, la Pungești, mai mulți ziariști în perimetrul în care a început exploatarea gazelor de șist, cu un autocar, iar cei aproximativ 200 de protestatari la adresa acestui proiect au aruncat cu ouă în vehicul. Potrivit portalului Vremea Nouă, jandarmii, noua firma de pază a companiei americane, au făcut din nou exces de zel contra manifestanților. Jurnaliștii de la această publicație nu au primit invitație de la Chevron, după ce a relatat pe larg despre abuzurile americanilor și ale jandarmilor, încă de la începutul acestui proiect.

Chevron a organizat, la Pungești, ”Ziua portilor deschise”, dar Jandarmeria a împiedicat orice contact între jurnaliști și protestatari, iar conflictele au avut loc pe terenul învecinat perimetrului, care apartine mănăstirii Mălinești.

Manifestanții au reamintit că Executivul condus de Victor Ponta le-a interzis toate referendumurile inițiate, chiar și pe cel de demitere a primarului, vinovat, în viziunea lor, pentru faptul că nu-i reprezintă în fața autorităților de la București.