ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a afirmat sâmbătă că Rusia "nu intenționează să facă război cu nimeni", a doua zi după discuțiile cu omologul său francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel, care au obținut acordul său pentru un proiect de plan de pace în Ucraina, relatează France Presse.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs
"Nu intenționăm să facem război cu nimeni, intenționăm să cooperăm cu toți", a asigurat președintele rus, citat de agenția de presă Interfax, în timp ce Hollande a estimat că planul de pace este "una din ultimele șanse" pentru a evita "războiul".

Rusia, a continuat liderul de la Kremlin, nu acceptă o ordine mondială cu un lider de necontestat, care crede că i se permite orice, în timp ce celorlalți doar ceea ce permite el, potrivit agenției de presă TASS, citată de Agerpres.

În declarația sa, Putin spune că a constatat încercări de a se frâna dezvoltarea Rusiei și de a se conserva lumea unipolară în frunte cu SUA, ceea ce nu convine absolut deloc Moscovei.
"Război nu este, mulțumesc lui Dumnezeu! Dar există clar o tentativă de a frâna dezvoltarea noastră prin diferite mijloace, există o încercare de a 'conserva' ordinea mondială stabilită în ultimele decenii după prăbușirea Uniunii Sovietice, în frunte cu un singur lider de necontestat, care vrea să rămână în această poziție. Să rămână, presupunând că îi este permis totul, în timp ce celorlalți, numai ceea ce el permite și numai în interesele sale ", a declarat liderul de la Kremlin, într-o aluzie transparentă la SUA.

"Rusia nu poate să accepte, sub nicio formă, o astfel de ordine mondială", a subliniat Putin, la Congresul Federației sindicatelor independente din Federația Rusă.

"Poate că unora le și place să trăiască în condiții de cvasiocupație, noi însă nu vom face acest lucru. Dar nici să facem război nu intenționăm cu nimeni, vrem să cooperăm cu toată lumea", a insistat șeful statului rus.