ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


R. Moldova a stabilit că televiunile care emit pe teritoriul ei trebuie să aibă cel puţin 30% din programele din grilă în limba română.

Judecătorii de la Curtea Supremă de Justiţie a R. Moldova au respins cererea a 13 radiodifuzori, care au solicitat anularea deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului, ce obligă instituţiile media să transmită astfel.

Litigiul dintre autoritatea pentru reglementare în audiovizual și radiodifuzori a durat aproape un an și jumătate.

Consiliul Coordonator al audiovizualului din R. Moldova a emis la sfârşitul anului 2012 o decizie, potrivit căreia programele proprii din grilă trebuie să constituie cel puțin 30% din emisia săptămânală, din care cel puţin jumătate să fie difuzate în prime time, în afară de publicitate, promo și teleshopping.

Radiodifuzorii urmau să se conformeze noilor reguli din 1 aprilie 2013, dar mai multe posturi tv, ce retransmit din alte țări, au adresat la CCA un protest, cerând revizuirea deciziei.

Ulterior, ele au acționat CCA din R. Moldova în judecată. Toate instanțele au respins cererea radiodifuzorilor, calificând-o ca neîntemeiată.