ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni au fost aduse, sâmbătă, la Buzău, de PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 300 de ani de la moartea  voievodului Ţării Româneşti.

Sute de credincioși s-au strâns în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Buzău, sâmbătă dimineaţă, pentru a primi şi a se închina la moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni, aduse cu un cortegiu condus de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Alaiul a sosit la Buzău în jurul orei 10.00, iar racla cu moaştele Sfinţilor Martiri Brâncoveni a fost aşezată iniţial pe treptele Catedralei Arhiepiscopale, unde a fost oficiată o slujbă şi a fost rostit cuvântul de întâmpinare al Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei.

În cuvântul său de binecuvântare, rostit în faţa miilor de credincioşi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit despre însemnătatea moaştelor Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi despre sacrificiul făcut pentru ţară de voievodul Constantin Brâncoveanu şi de către familia sa.

Simpozionul omagial „Cinstire Sfinților Martiri Brâncoveni“ a debutat vineri, la sala Consiliului Județean. Întreaga serie de manifestări se va derula pe parcursul a patru zile (până luni), la Buzău anunțându-și prezența academicieni, profesori universitari, oameni de cultură, înalți monahi, invitați din țară și străinătate

La evenimentul organizat de Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la moartea  voievodului Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu au participat, pe lângă Patriarhul României, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, IPS Ciprian, înalţi prelaţi ai Bisericii Ortodoxe Române, membri ai clerului din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi autorităţi publice din judeţul Buzău, în frunte cu prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandra, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu, şi primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.