ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 1.600 de apartamente din sectorul 4, dar şi sediul central RADET au rămas fără căldură şi apă caldă, din cauza sistării furnizării gazelor naturale ca urmare a datoriilor înregistrate de RADET.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

RADET anunţă că, urmare a datoriilor înregistrate la furnizorul de gaze naturale GDF Suez şi în urma sistării furnizarii acestora, a încetat furnizarea agentului termic (încălzire şi apă caldă de consum) pentru 1.137 de apartamente din bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 22 - 24, 467 de apartamente din bulevardul Dimitrie Cantemir nr.15, în sectorul 4, la sediul central al RADET, din strada Cavafii Vechi nr. 15, sector 3, şi la sediul zonal al RADET din strada Olimpului nr. 86, sector 4.

Datoriile înregistrate de RADET la furnizorul de gaze naturale GDF Suez sunt în valoare de 16.253.480 de lei şi reprezintă facturi neachitate din lunile ianuarie şi februarie 2015, precizează reprezentanţii instituţiei, citaţi de romanialibera.ro.

Totodată, ei dau asigurări că RADET face eforturi pentru reluarea furnizării apei calde şi căldurii în imobilele afectate în următoarele două zile.

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat, marţi, la şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) că datoriile RADET sunt de peste 325% din cifra de afaceri şi sunt îndeplinite condiţiile pentru intrarea în insolvenţă. Pieptea a acuzat Guvernul că, deşi RADET este în colaps, nu a mai dat nici un fel de informaţii despre fuziunea regiei cu ELCEN.

Primarul Sorin Oprescu a răspuns că face responsabil grupul PNL din CGMB pentru nereuşita fuziunii anunţate.