ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Băncile din România funcţionează după propriile legi. După ce au aplicat fel de fel de comsioane abuzive, acum intervin şi în politica monetară a României.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Adrian Bunica a mers la o sucursală Raiffeisen Bank din Braşov pentru a-şi achita rata la creditul în franci elveţieni. Creşterea cursului a făcut ca omul să fie nevoit să strângă toţi banii din casă pentru a plăti suma, iar printre bani s-au aflat şi 13 lei în monede de un ban. Ajuns la casierie, Adrian Bunica a fost refuzat şi îndemnat să meargă la un sediu din Bucureşti! Angajaţii au invocat regulamentele interne ale băncii. În aceste condiții, Adrian Bunica a reclamat situația la Oficiul pentru Protecția Consumatorului, iar inspectorii i-au dat câștig de cauză.

"Sunt numai de un ban, mă rog, de unde s-au adunat. Nu i-am pus eu în circulație, i-a pus BNR-ul, de ce nu pot face plăti cu ei?”, a spus acesta la stirileprotv.ro

Interdicții privind banii mărunți există doar când vine vorba de valută, nu și de moneda națională.