ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa Rally Dream Team a câştigat bronzul etapa de Viteză în Coastă, care s-a desfăşurat în weekend la Sinaia. Pe un superb traseu stradal, această etapă a stat sub semnul locului 3 pentru toţi componenţii săi. Ciprian Ciobotaru a câştigat locul 3 la grupa N, Lucian Răduţ locul 3 general şi 2 la H, iar Cosmin Dragnea - locul 3 la grupa A.

După un concurs dificil la etapa reşiţeană, echipa este mulţumită de acest rezultat. Timpul scurt dintre Reşita şi etapa de la Sinaia a solicitat mult echipa tehnică în pregătirea maşinilor de concurs. Spectacolul a fost unul de zile mari, cum Sinaia ne-a obişnuit deja. O adevarată sărbătoare automobilistică a încântat spectatorii locali şi pe fanii veniţi din toate colţurile ţării pentru a-şi susţine piloţii favoriţi.

Iata declaraţiile piloţilor Rally Dream Team:
Ciprian Ciobotaru: “După ghinionul de la Braşov, coastele de la Reşiţa şi Sinaia au fost pozitive pentru mine prin clasarea pe locul 3 la grupa N în ambele etape. Dacă la Reşiţa maşina s-a comportat impecabil, la Sinaia, pe prima urcare de concurs pe ultimul viraj, ambele planetare spate au cedat, timpul pierdut fiind doar de 2-3 secunde. Dacă evenimentul cu ruperea planetarelor s-ar fi petrecut la mijlocul probei sau la început, consecinţa ar fi fost abandonul. Deci într-un fel, ghinionul de la Braşov a fost compensat de noroc la Sinaia. Echipa RALLY DREAM TEAM s-a clasat de asemenea, pe locul al III-lea in ambele etape, la Sinaia fiind chiar foarte aproape de argint”

Lucian Rădut: “Am venit bucuros la Sinaia cu gândul la un loc pe podiumul general şi am reuşit să menţin tradiţia ultimilor ani cu locul 3. Consider că e o poziţie onorantă, având în vedere concurenţa şi nivelul ridicat la care se merge. Sinaia este traseul pe care l-aş dori de 2, 3 ori pe an în campionat: tehnic, periculos, borduri, case, oameni mulţi, UNIC! Multora le e teamă de borduri sau ziduri, dar eu le consider o provocare şi profit cu plăcere de fiecare metru de traseu. Împreună cu echipa mea tehnică, Rădut Motorsport, am reuşit în timp record să pregătim o altă maşina de concurs, pe care domnul primar a pilotat-o bine si sigur. Mulţumim pentru organizare, găzduire, Sinaia este un oraş care poate fi considerat un punct de atracţie pe harta lumii.”

Cosmin Dragnea: “Etapa de la Sinaia nu e printre preferatele mele. Sincer, nu ştiu de ce nu mă înţeleg aşa bine cu drumul astă dintre Cazino şi cota 1400. Cred că are legătura cu faptul că e îngust şi denivelat, iar bordurile alea nu iţi permit nicio greşeală. Eu tot am încercat să fac abstracţie de ele, dar cred că subconştientul e mai puternic şi nu mi-a dat voie. Am reuşit să scot cu aproximativ 3.5 secunde mai bine decât cea mai bună urcare a mea de anul trecut, deci este un câştig”

Alin Troancă: “Etapa de la Sinaia a însemnat un nou podium în care bătălia pentru locurile 2 şi 3 la clasa H1 a fost una interesantă cu Ioji si Cosmin, Horia fiind din alt film şi foarte greu de ajuns . La a doua urcare de concurs am plecat cu termocupla stricată, stresat să ajung sus şi să nu fierb motorul. Cosmin a urcat cu o bătaie la roata faţă. Ghinionul lui mi-a adus locul 3, eu urcând cu timpul de 2,25, personal best record pe traseul de la Sinaia .”

ActiveNews şi Rally Dream Team vă invită la următoarea etapă de la Teliu, Braşov, în weekendul 9-10 august!

ActiveNews sunt parteneri media ai echipei Rally Dream Team

https://www.youtube.com/watch?v=_ocQP8swhsE

[gallery columns="2" link="file" ids="51466,51467,51468,51469,51470,51471"]