ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul pentru Armamente al Ministerului Apărării Naționale a publicat Buletinul Contractelor de Achiziții Publice pe 2014, informează portalul resboiu.ro.

Cea mai importantă achiziție pe 2014 o reprezintă muniția pentru armamentul ușor de infanterie. Conform buletinului, "anul trecut au fost încheiate acorduri cadru pentru livrarea unui număr de aproximativ 3,95 milioane de cartușe calibru 5.45, 5.56, 7.62, 7.65 mm și s-au încheiat contracte subsecvente/contracte anuale pentru livrarea unui număr de aproximativ 2,36 milioane cartușe calibru 5.56, 7.62, 7.65, 9 mm, destinate în principal Forțelor Terestre, ceea ce constituie cea mai mare achiziție de muniție pe care Armata Română a derulat-o în ultimii 10 ani", arată sursa citată.

[P] O istorie sincera a poporului român - comanda online

CITEȘTE ȘI Doi OFIŢERI ai Ministerului Apărării au publicat un RAPORT extrem de GRAV: În 2015, capacitatea de LUPTĂ a Armatei Române este aproape de ZERO

În rest, în 2014 s-au încheiat contracte pentru sprijinul logistic destinat sistemelor anti-aeriene Viforul, Gepard, transportoarelor blindate Piranha, s-au achiziționat piese de schimb din Polonia pentru sistemele de rachete anti-aeriene OSA-AKM, au fost încheiate contracte subsecvente pentru cumpărarea a aproximativ 2.300 complete vestă-cască antiglonț nivel IV, pentru achiziția a 1533 „lovituri tip săgeată” și a 35 de mijloace anti-tanc de la firma Eurospike GmbH (cel mai probabil rachete Spike).

Forțele Aeriene au încheiat contracte subsecvente pentru livrarea a 6 echipamente MDRR pentru sistemele RSA-MCID RSA, și 4 echipamente pentru sistemele radar MCID RDLC, livrarea unui număr de 6 interfețe comandă-control pentru sistemele SA-2, 4 sisteme de comandă control pentru sistemul HAWK PIP III R și 4 radare 3D cu rază medie de acțiune.

În ceea ce privește contractele anulate, 2014 reprezintă al doilea an consecutiv în care nu s-a putut finaliza procedura de achiziție a 18 torpile anti-submarin.

Pentru a citi buletinul în întregime faceți click pe link: buletin achizitii armata.