ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul Netanyahu va recompensa Iordania pentru că a participat la doborârea de drone iraniene, prelungind cu încă un an acordul de apă potabilă.

Abnegația cu care Regatul Hașemit și-a adus contribuția la apărarea aeriană a Israelului a determinat Tel Avivul să treacă peste reținerile pe care le avea până la atacul iranian de sâmbătă noaptea, scrie publicația israeliană Ynet.news.

Tratatul de pace dintre cele două țări, semnat în 1994, stipula ca Israelul să livreze Iordaniei, anual, 50 de milioane de picioare cubice de apă (circa 1,4 milioane de metri cubi).

În 2021, premierul de atunci, Natfali Bennett a decis dublarea acestei cantități.

Acordul a fost semnat pe trei ani și expiră în această vară.

Comportamenul Iordaniei în cazul atacului iranian de sâmbătă noaptea, când a participat activ la apărarea spațiului aerian al Israelului, pare să fi înfrânt reticențele pe care guvernul Netanyahu le avea de a prelungi contractul.

Totuși, prelungirea va fi doar pe un an. Astfel, Israelul își asigură fidelitatea Iordaniei și pentru alte ocazii.

Din cauza secetei, a creșterii populației și a valului de refugiați sirieni, necesarul real de apă al Regatului Hașemit este de 500 de milioane de metri cubi.