ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Palestinienii și OMS au descoperit marți 409 cadavre lăsate în urmă după distrugerea și măcelul făcute de trupele israeliene la Al-Shifa, în Fâșia Gaza, sub pretextul combaterii Hamas.

Iată mai jos o înregistrare video cu o parte din monstruozitățile descoperite, care poate (deocamdată) fi copiată și atașată.

Există însă alte materiale care nu pot fi atașate, potrivit noilor reguli impuse de Elon Musk.

Iată însă ce scrie CNN despre descoperirea sinistră de la Al-Shifa:

„Agenții sanitari din nordul Gazei au exhumat marți primele cadavre primele cadavre din gropile comune din Al Shifa și din împrejurimi, după ce au declarat că forțele israeliene au ucis sute de palestinieni și au lăsat corpurile lor să se descompună în timpul asediului lor de două săptămâni asupra complexului.

„Cel puțin 381 de cadavre au fost descoperite în apropierea complexului după retragerea trupelor israeliene pe 1 aprilie, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Apărării Civile din Gaza, Mahmoud Basal, adăugând că această cifră nu include persoanele îngropate în incinta spitalului.

„Multe dintre resturile descompuse au fost găsite îngropate sau zăceau pe pământ, au declarat luni oficialii pentru CNN.

„Tancurile israeliene i-au zdrobit mortal pe alții, lăsând sute de persoane ucise complet desfigurate și imposibil de identificat, a declarat Basal.”

CNN citează și un fragment dintr-un comunicat al ONU din 3 aprilie:

„Lumea este martora primului genocid arătat în timp real lumii de către victimele sale și justificată halucinant de către Israel ca fiind conform cu legile războiului.

„Amploarea atrocității nu poate fi documentată pe deplin din cauza dimensiunilor și gravității sale – și reprezintă în mod clar atacul cel mai oribil împotriva spitalelor din Gaza.”

Publicația Middle East Eye îl citează pe Husein Mahassen, directorul Serviciului de Ambulanță din Gaza, care spune:

„Avem femei și copii legați și încătușați. Vor fi scoși și li se va cere rudelor să îi identifice. Sunt semne de tortură pe unele din brațele și corpurile pe care le-am dezgropat.”

Khalil Hamada, directorul serviciului de medicină legală, a declarat la rândul său:

„Corpurile au fost sfârtecate și descompuse, va fi foarte greu acum să fie identificate.”

Iată mai jos și un material video realizat de Al Jazeera:

 

Și un altul realizat de OMS: