ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceste zile, românii din Anglia fac obiectul unui documentar difuzat de Channel 4. Filmul prezintă viaţa unor imigranţi români ajunşi în UK, iar realizatorii au ales pentru acest lucru cazurile dramatice. Astfel, se creează ideea în mentalul britanicilor că românii sunt acelaşi lucru cu rromii, că vin în Anglia doar pentru a fura sau pentru a beneficia de ajutoare sociale.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Acest film loveşte în românii cinstiţi, care muncesc legal şi plătesc taxe în Marea Britanie. Şi nu sunt deloc puţini. Unul dintre aceştia este Florin Gardoş, jucător legitimat la echipa de fotbal Southampton. Mulţi dintre coechipierii fundaşului au văzut filmul despre români, iar acesta a fost extrem de afectat.

CITEŞTE ŞIReportajul de la Channel 4 a schimbat mentalităţi. Ce spun ACUM englezii despre români

Profitând de notorietatea sa în rândul românilor, Gardoş a decis să facă o pagină de Facebook unde să îi prezinte pe românii cinstiţi şi muncitori - Români ca lumea. Astfel, au apărut pe pagina amintită poveştile unui şofer de taxi, a unui şofer de autobuz, a unui manager de restaurant sau a unui agent de pază.

10888618_1585513691661716_3719412088798990768_n

Ultimul exemplu prezentat este cel al unor studenţi români care studiază Computer Science with Artificial Intelligence în Southampton.  "Ce surpriză placută! Azi, la sfârşitul antrenamentului, 4 studenţi români la Universitatea din Southampton mă aşteptau în parcarea bazei sportive. Le-am făcut un tur al stadionului, mi-au povestit că sunt în anul 2 şi 3, că studiază Computer Science with Artificial Intelligence (sună bine, nu?) şi că s-au adaptat uşor vieţii din Anglia. Iată, încă o dovadă că peste tot în lume sunt români frumoşi. Povestea continua“, a scris Gardoş în cea mai recentă postare pe pagina de Facebook.