ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza unor obligaţii de plată de 81 de milioane de lei, pentru care nu a făcut dovada eşalonării, şi a problemelor sale de natură juridică, Realitatea Media SA a pierdut două licenţe audiovizuale, pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş, informează mediafax.ro.


Marți, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reanalizat solicitarea Realitatea Media SA de prelungire a licenţei audiovizuale a Realitatea FM Câmpulung, dar şi situaţia licenţei audiovizuale a Realitatea TV Târgu-Mureş, acest caz mai fiind analizat anterior, în şedinţa din 2 septembrie, când a amânat luarea unei decizii şi a solicitat prezenţa unui avocat din partea Realitatea Media la şedinţa CNA.

Membrii CNA au votat în unanimitatea membrilor prezenţi (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) respingerea solicitărilor Realitatea Media în privinţa licenţelor pentru Realitatea FM Câmpulung şi Realitatea TV Târgu-Mureş, considerând că Realitatea Media nu are un plan de reorganizare aprobat de instanţă, fapt care încalcă articolul 51 din Legea audiovizualului.

Societatea Realitatea Media SA deţine mai multe licenţe audiovizuale, între care cele pentru Realitatea TV, The Money Channel şi Realitatea FM și se află în insolvenţă din septembrie 2011.