ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politica de control a nașterilor din China, care nu permite decât un singur copil pe cuplu, face noi victime.

Astfel, regizorul chinez Zhang Yimou care a recunoscut că are trei copii cu actuala sa soție, ar putea fi amendat cu echivalentul a 119 milioane de euro, pentru "depășirea" numărului legal de copii.

Doi avocaţi au depus 'o reclamaţie de interes general' împotriva regizorului la Wuxi (estul Chinei), oraşul natal al soţiei lui Zhang Yimou, solicitând o amendă de 1 miliard de yuani, arată China Daily.

În cel mai pur stil comunist, avocații au spus că vor să-l dea în judecată pe Zhang pentru "a exprima furia poporului împotriva încălcărilor politicii" de planificare familială, mai scrie China Daily.

Presa internațională a relatat mai multe cazuri în care inspectorii guvernamentali au ucis bebelușii nou-născuți ai părinților care aveau deja un copil. În februarie 2013, AFP descria cum un astfel de oficial chinez a călcat cu mașina un copilaș de un an, ai cărui părinți refuzau să plătească amenda pentru "încălcarea legii".

În martie 2012, Paul Joseph Watson, un jurnalist american, a dezvăluit cum angajații "Biroului pentru controlul nașterilor" au răpit o femeie însărcinată, au forțat-o să avorteze, după care i-au aruncat copilul, încă viu, într-o găleată(foto mai jos).

336 de milioane de avorturi și 222 de milioane de operații de sterilizare au avut loc în China de la introducerea politicii de control a natalității, în 1971

adevarata-fata-a-chinei