ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un exemplar rar de tigru siberian, care a fugit în China după ce a fost eliberat în sălbăticie de Vladimir Putin, amenință relațiile sino-ruse. Chinezii se plâng acum că tigrul eliberat de Putin le-a a ucis cinci capre.

Black Friday:Livrare gratuita in 24 de ore!

Două capre au fost descoperite ucise, cu craniile sparte. „Se distingeau clar găuri de mărimea unui deget de om”, a scris presa chineză, citată de Reuters. Alte trei capre, aparținând unor fermieri locali, au dispărut fără urmă.

Cele cinci ”crime” au fost puse de specialiști în cârca lui Ustin, unul dintre cei trei tigri cărora li s-au montat sisteme electronice de urmărire și au fost eliberați în sălbăticie sub supravegherea lui Putin într-o zonă îndepărtată din Siberia, în luna mai.

Doi dintre tigri, Ustin și Kuzia, au fost observați trecând frontiera în China, în luna octombrie, semănând panica printre locuitorii din rezervația naturală Tai Pingu. Kuzia, o tigresă de 19 ani, fusese și ea învinuită că a omorât cinci găini la o fermă.

Diplomația chineză a reacționat imediat după ce tigrii au trecut granița, dând asigurări că „cele două țări cooperează de decenii pentru protejarea tigrilo siberieni”.