ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reporter Virtual a obținut poziția oficială a șefului B1 TV, Sorin Oancea, în legătură cu restructurările de personale anunțate astăzi la postul de știri.

„Sunt niște restructurări de sezon. Trebuie să facem niște economii, dată fiind situația grea pe piața media. În plus, vine vara, vor scădea audiențele pe zona de știri, iar atenția se mută spre Campionatul Mondial de Fotbal. Banii din publicitatea difuzată în perioada Paștelui și în perioada electorală vor veni abia spre toamnă.

Vor pleca 14 oameni dintre angajații postului, iar restructurările se vor face respectând toate normele legale. Unele salarii, nu toate, se vor reduce cu până la 20%, nu 50% așa cum s-a vehiculat. Acum, este posibil să mai apară vreo demisie printre cei nemulțumiți în urma acestor măsuri, dar acest lucru nu mai ține de restructurările pe care le facem.

Dintre colaboratori, toți – inclusiv Sabin Orcan și Andreea Pora – sunt liberi să apară în continuare pe post, dar ca invitați la emisiuni, nu în calitate de colaboratori remunerați”, a declarat Sorin Oancea.

Sabin Orcan, realizatorul emisiunii X-Press, de vineri seară, dar și invitat în multe alte emisiuni ale postului, a părăsit B1 TV.

„Dragi prieteni, începând de astăzi, am încetat colaborarea cu B1 TV. Aşa că, vă rog, nu-mi mai trimiteţi notificări despre ce vă place sau nu să vedeţi pe post. Şi nu mă întrebaţi care sunt motivele, pentru că nu vreau să comentez.

Ştiu că e un an electoral, în care pasiunile şi presiunile politice sunt încinse la maximum, dar nu cred că o să mă mai vedeţi la televizor o vreme. Mă veţi putea citi, în schimb, pe site-ul pe care o să-l lansez în curând.

Deocamdată, o să-mi iau o mult amânată vacanţă. O să fiu plecat o perioadă din ţară, prin urmare nu mă certaţi dacă nu răspund pe loc mesajelor voastre. Le voi citi însă cu siguranţă.

Să aveţi o vară liniştită!”, a scris Sabin Orcan pe Facebook.

Unele dintre vedete pleacă, se va renunța la unele emisiuni. Genţiana Coman se află printre acestea.

Printre colaboratorii la care se va renunța este și Andreea Pora, care era remunerată pentru aparițiile ei pe post. Dacă va dori să apară de acum încolo o va putea face fără plată.

O altă angajată care nu va mai apărea pe post este Nadia Ciurlin, care realiza emisiuni în weekend, dar va rămâne în echipa de producție.