ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


blog news alesandru anghel active news roREVISTA BLOGURILOR începe cu semnalarea celui mai bine cotat blogger din România si, probabil, întreaga Europă dacă nu chiar si Eurasia şi SUA la un loc: Bogdan Oprea, rezident la Cotroceni.

"Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Bogdan Oprea, a încasat anul trecut, 124.000 de lei, adică ceva mai mult de 28.000 de euro pentru patru articole postate pe adevarul.ro. (sursa - Luju.ro)", scrie Politica Ta. "Ca de obicei, sa lucram cu materialul clientului: 4 postari, vreo 40 de comentarii cu totul, numar de accesari indisponibil, 28.000 euro cash? Daca asta nu e spaga mascata sa nu-mi spuneti pe nume", mai scrie Traian Mitrica. Ţinând cont că, potrivit zvonurilor de pe piaţă media, Adevărul a fost preluat de la Dinu Patriciu de SIE, atunci putem vorbi, oare, de un al doilea salariu, necesar a fi dat pe faţă pentru a-şi putea justifica cheltuielile?

Tot Politica Ta a observat şi că un alt consilier prezidenţial, celebrul Sebastian Lăzăroiu, a încasat într-un an "256 mii RON,  din care 211 mii vin de la Spiru Haret (inclusiv TVH 2.0, tot a lor era), 10 mii de la NIRO si 17 mii de la Gusa", pentru prestaţiile sale media. Detalii la sursa, care ne informează şi faptul că "La rugamintea mai multor filiale ale Asociatiei Psihiatrilor Pensionari, Corneliu Vadim Tudor și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale"... No comment.

Ştirea despre cel mai de succes blogger din România, în timpul liber purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, nu i-a scăpat nici lui Adelin Petrişor, care, probabil invidios :),  consideră că "niciunul dintre articol nu pare de Pulitzer". "Asta înseamnă că a încasat banii pentru altceva", noteaza jurnalistul de război.

"ANI: Ambasadorul României la UNESCO, găsit cu avere nejustificată de peste 77.000 de euro", semnalează cunoscutul blogger Dan Tanasa.

Informaţia zilei de ieri nu a scapat nici bloggeriţei de limbă engleză Sarah in Romania, care speculează in finalul articolului ei că mai urmează ceva: "there's very rarely this much smoke without fire. Watch this space for more..."

CRIMINALII DIN UMBRA. Cine au fost sefii tortionarilor comunisti? Studiul fostului detinut politic Constantin Iulian demasca reteaua autorilor crimelor comuniste de la inchisoarea Pitesti, cei aflati in functiile de decizie, publică România Uneşte-te, care prezintă datele problemei aşa cum au fost lăsate de regretatul preşedinte al Federaţiei Române a Foştilor Deţinuţi Politici.

Pentru pasionaţii de Istorie, Victor Potra ne spune pe blogul său, Cutia cu Vechituri, intr-un articol depre Garzile lui Iuliu Maniu,  "cât de aproape a trecut Partidul Național Țărănesc, în perioada interbelică, pe lângă constituirea unor formațiuni paramilitare care ar fi putut constitui un element de forță armată în peisajul politic al vremii".

De la Cernăuţi, aflăm dintr-un foarte frumos reportaj foto-video publicat de Nicolae Hauca, cum a fost comemorat Ştefan cel Mare comemorat în Oprişenii Bucovinei: "Un  moment de înaltă vibraţie patriotică s-a consumat duminică 6 iulie 2014 în satul Oprişeni din Raionul Hliboca în nordul Bucovinei istorice. În prezenţa a aproximativ o sută de persoane, elevi, localnici şi invitaţi de la Cernăuţi şi Botoşani, a avut loc un simpozion de comemorare a personalităţii domnitorului Ştefan cel Mare de la a cărui trecere la cele veşnice s-au împlinit 510 ani pe 2 iulie 2014".

De la Chişinău aflâm o veste-bombă! Şi anume că un un personaj dat în consemn internaţional pentru crime în republicile baltice, în perioada anilor '90, a devenit începându cu 10 iulie vicepremier al republicii separatiste Doneţk, din Ucraina. Este vorba de general-locotenentul Vladimir Antiufeev, fostul șef al KGB-ului din Transnistria. Antiufeev a fost prezentat, într-un briefing, în noua sa postură de către pretinsul premier al RPD – Aleksandr Borodai. „Toată viața am luptat cu fascismul în Țările Baltice și Transnistria. În cadrul RPD voi crea organele de drept și ale securității”, a declarat Antiufeev, citat de RIA Novosti.

Presa rusă scrie că Vladimir Antiufeev va gestiona securitatea, justiția și afacerile interne ale regiunii separatiste. Acum în vârstă de 63 de ani, Vladimir Antiufeev (cunoscut și cu alte două nume: Vladimir Alexandrov și Vadim Șevțov) este cetățean al Federației Ruse. A creat actualul KGB din Transnistria pe care l-a condus timp de 20 de ani. În 2012, a fost demis de Evgheni Șevciuk,  actualul lider de la Tiraspol, informează portalul basarabean PUTEREA.info.

De la Bucureşti aflăm, conform unui sondaj publicat de analistul militar Ion Petrescu, faptul că Putin ar fi inamicul public numărul 1, pentru europeni şi americani:  "74% dintre europeni şi 72% dintre americani au o atitudine nefavorabilă despre Rusia, după anexarea, manu militari, a peninsulei Crimeea. Majoritatea celor participanţi la sondaj, în 25 din cele 44 de țări studiate spun că nu au încredere în Putin, referitor la ceea ce face în politica externă. Ca și în cazul opiniilor cu privire la Rusia, în general, atitudinea față de Putin este mai negativă în SUA și Europa".

De la Londra, o ştire bună, pe profil: S-a deschis Arhiva Mitrohin! La mai bine de 20 de ani după defectarea în Marea Britanie a maiorului KGB Vasili Mitrohin, arhiva serviciului secret sovietic pe care acesta a reuşit să o aducă în Vest este acum pentru prima oara deschisă publicului, la Churchill Archives Center.