ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


[highlight]Stelian Tănase: M-am întors la blog[/highlight] "Am revenit joi seara de la Paris, unde am participat la congresul URTI, o organizație internațională care reunește canale de televiziune și posturi de radio. Mi-am făcut o impresie despre ce se întîmplă în 2014 în televiziuni, mai ales în cele din Europa. S-a vorbit puțin despre content, și fff mult despre bani. "

[highlight]Andrei Pleșu:  A fi european[/highlight] "Europa se defineşte, aşadar, prin refuzul oricărei forme de „europocentrism“: e, încă de pe vremea antichităţii greceşti, interesată, fără aroganţă, de alte spaţii culturale, e curioasă, deschisă şi gata să se simtă vinovată cînd păcătuieşte prin intoleranţă, paternalism, suficienţă exclusivistă."

[highlight]Eugen Tănăsescu: Fata, duhovnicul și dușmanii BOR[/highlight] "Din fericire, Iulia s-a întors acasă, dar cred că deocamdată doar fizic. Ce-o fi în sufletul ei, doar Dumnezeu ştie şi cui o vrea ea să spună. Nouă ne rămâne doar să urmăm modelul tatălui din Pilda Fiului Risipitor, care şi-a reprimit copilul cu iubire infinită. În nici un caz să nu facem precum fratele celui plecat, care a devenit invidios şi duşmănos pe tată, pe fiu şi pe dragostea dintre ei. Probabil supărat că nu i-a mai ieşit o ştire negativă cu fiica cea pierdută de către BOR".

[highlight]Vlad Petreanu: Marea șansă a liberalilor[/highlight] "De aproape un an şi jumătate, e un gol uriaş în politica românească. După victoria literalmente zdrobitoare a USL în alegerile din iarna lui 2012, nu mai există opoziţie şi nu mai există nici un partid veritabil pe dreapta. Democraţia firavă de pe Dâmboviţa umblă şchiop şi cu capul spart, iar puterea îi mai trage câte-un şut în coaste de fiecare dată când îşi aduce aminte de ea. "

[highlight]Tiberiu Lovin: Gura păcătosului Stelian Tănase sau prostia la 62 de ani[/highlight] "La mijlocul lui ianuarie scriam despre incompetenta sa, iar acum Tănase se apropie cu pasi repezi sa si-o recunoasca. Public. Asa cum a inceput pe blogul sau cu ideea despre prostia comisa cand a acceptat functia. Sper ca la 62 de ani sa-si de seama ca poarta o palarie care-i vine caraghios. Si ca prostia e cu atat mai mare cu cat nu constientizeaza ca este pe langa subiectul management si ca momentan se comporta in TVR ca un stapân de sclavi."

[highlight]Varujan Vosganian: Nu s-a pus problema ieşirii PNL de la guvernare şi a demisiei miniştrilor noştri[/highlight] "Guvernarea bazată pe o alianţă politică e ca o căsătorie. Nu se poate ca unul dintre cei doi soţi să divorţeze, iar celălalt să rămână căsătorit. Dacă unul dintre cele două partide se decide să abandoneze guvernarea, asta nu înseamnă că miniştrii săi demisionează, ci că tot Guvernul trebuie să-şi depună mandatul. Eu sper ca cele două partide să se înţeleagă. Cel puţin noi, cei din PNL, dorim acest lucru. "

[highlight]Cătălin Ștriblea: Senzaționalele povești ale Tatianei [/highlight]"Povestea domniței Marina și a basarabeanului necunoscut e chiar o poveste. Ba chiar sunt două la un loc. Una a românului de lângă Tighina, care își caută, mai mult decât familia, își caută locul. Și cealaltă a românului de la București, care s-a rupt și s-a duuuus, nemaivrând să audă de țara asta care nu o simte ca fiind a lui."

[highlight]Alexandru Racu: Analiștii față cu Ortodoxia și copilăria[/highlight] "Nu este clar încă ce anume a determinat-o pe Iulia Ionescu, adolescenta de cincisprezece ani, să fugă la mănăstire. S-a speculat cu privire la posibila legătură pe care ar fi avut-o cu site-urile anumitor zănatici apocaliptici, sau cu privire la o relaţie defectuoasă pe care tânăra o avea cu părinţii ei. E posibil ca astfel să fi stat lucrurile. Nimeni n-a luat însă în calcul posibilitatea ca, în cazul de faţă, să avem pur şi simplu de-a face cu un fenomen de râvnă excesivă, către care sunt în general predispuse sufletele tinere şi entuziaste, şi care n-ar fi primul de acest gen din istoria Bisericii. "