ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În fiecare dimineaţă, ActiveNews.ro îţi prezintă cele mai importante titluri din presă:

Un tânăr s-a spânzurat după ce şi-a ucis iubita minoră

Pe malul Dunării, în judeţul Constanţa, a fost găsită înjunghiată o fată de 17 ani, iar prietenul ei a fost descoperit spânzurat puţin mai târziu. Poliţiştii constănţeni au fost solicitaţi să intervină pe strada Trandafirului, nr 27 din satul Aliman, comuna Dunăreni. La sosirea poliţiştilor, fata era deja decedată, prietenul ei (Costel Ţiripan, de 29 de ani) fiind găsit decedat şi el. Poliţiştii bănuiesc că e vorba de o crimă urmată de o sinucidere, dar nu exclud nici varianta unui omor dublu, informează Adevărul.

Grevă la CFR: Toate trenurile trase pe dreapta

Miercuri dimineaţă, transportatorii feroviari au oprit lucrul, trenurile staţionând în gări sau pe traseu timp de două ore. Protestul are loc în urma eşuării negocierilor privind încheierea unui nou contract colectiv de muncă, potrivit sindicaliştilor. Astfel, între orele 7:00 şi 9:00 nu va circula niciun tren de călători şi de marfă. Trenurile de călători aflate în mişcare vor fi oprite în prima staţie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare după 7:00 vor rămâne în staţii până la ora 9:00, când, treptat, va fi reluată circulaţia feroviară, conform Mediafax.

UE condamnă executarea unui bărbat în Belarus

Marţi, Uniunea Europeană a condamnat executarea unui tânăr de 23 de ani în Belarus, condamnat la moarte pentru uciderea soţiei sale şi a iubitului acesteia. Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, "condamnă cu fermitate executarea lui Pavel Seliun, care a fost condamnat la moarte în iunie 2013", a declarat purtătorul său de cuvânt într-un comunicat. Ashton este "conștientă de gravitatea crimelor pentru care a fost condamnat. Cu toate acestea, ea nu crede că pedeapsa cu moartea mai poate fi justificată", adaugă textul, care reamintește că Uniunea Europeană se opune pedepsei cu moartea "în toate circumstanțele". Un ONG local de drepturi ale omului a informat pe 18 aprilie că autoritățile belaruse au procedat la execuția tânărului, un fost student al Facultății de Istorie de la Universitatea de Stat din Belarus, condamnat pentru uciderea soției sale și a iubitului ei, al cărui cadavru apoi l-a dezmembrat înainte de a-l arunca într-un container și de a pleca cu capul victimei. Bărbatul a fost arestat într-un tren când încă avea capul la el. Tânărul a explicat actul său prin "gelozie", relatează Cotidianul.

O nouă navă de război americană a intrat în Marea Neagră

Marţi, fregata USS Taylor a intrat în Marea Neagră, pentru a "promova pacea şi stabilitatea în regiune", în contextul crizei ucrainene, anunţă US Navy pe site. Într-un comunicat postat pe site se arată că Marina americană operează în mod constant nave în Marea Neagră, cu respectarea Convenţiei de la Montreux şi legislaţiei internaţionale. Misiunea acestei nave din clasa Oliver Hazard Perry (FFG 50), cu baza la Jacksonville (Florida), este să "asigure aliaţii NATO de angajamentul US Navy faţă de consolidarea angajamentului şi îmbunătăţirea interoperabilităţii în atingerea unor obiective comune în regiune", anunţă Marina americană, potrivit Mediafax.

VeriFone: Lupta pentru creştere pe instalarea de POS-uri nu se mai dă în Bucureşti

VeriFone, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de plăţi electronice care are 20 de milioane de terminale de plată cu cardul (POS) instalate în peste 150 de ţări din lume, are în plan să îşi extindă prezenţa pe plan local şi să crească numărul de terminale POS instalate în afara Bucureştiului, România fiind a doua mare piaţă din regiune pentru compania americană, exceptând Turcia şi Rusia. La sfârşitul anului trecut, în România erau instalate la nivel naţional circa 130.000 de terminale POS, din care majoritatea în cadrul centrelor comerciale din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară. În total, pe plan local sunt înregistrate aproximativ 400.000 de puncte de vânzare, scrie Ziarul financiar.

Profesorul de canto acuzat de pedofilie află miercuri dacă va fi arestat

Miercuri, profesorul de canto din Piatra Neamţ care a fost acuzat că ar fi abuzat sexual mai multe eleve află dacă va fi arestat pentru 29 de zile. Procurorii afirmă că dascălul le obliga pe fete să se dezbrace şi apoi le filme, totul ieşind la iveală după ce una dintre eleve i-a povestit mamei ei ce s-a întâmplat. Potrivit procurorilor, profesorul în vârstă de 41 de ani le punea pe eleve să vizioneze filme cu conţinut pornografic, în timp ce el se dezbrăca şi făcea gesturi obscene. Bărbatul le forţa pe fete să îşi dea şi ele jos îmbrăcămintea şi le filma cu telefonul mobil. Mama uneia dintre eleve, o fetiţă de şase ani, a depus plângere la poliţie după ce fiica i-a povestit ce se întâmplă la orele de muzică, informează Digi24.


Gazprom vrea ca South Stream să treacă prin Austria


Compania rusească de gaze Gazprom a anunţat marţi că grupul energetic intenţionează să-şi extindă gazoductul South Stream, destinat să distribuie gaze naturale ruseşti Europei, ocolind Ucraina, în prezent în construcţie. "Am acceptat propunerea părţii austriece de a explora posibilităţile de construire a unui gazoduct în Austria", a indicat Gazprom într-un comunicat. Această nouă ramură ar completa itinerarul actual, care face posibil traseul gazoductului în Italia via Slovenia, scrie Economica.net.


Brazilia: Revolte la Copacabana


Cel puţin o persoană a fost ucisă în cursul unei revolte care a izbucnit marţi seara la Rio, într-o favelă din cartierul Copacabana, frecventat de turişti, după decesul unui dansator profesionist în circumstanţe neclare. Potrivit Secretariatului municipal pentru sănătate, un bărbat în vârstă de aproximativ 30 de ani a fost ucis cu un glonţ în cap., identitatea nefiindu-i dezvăluită. Tulburările au început la ora locală 17.30 (23.30, ora României), când au fost instalate baricade din pneuri incendiate, s-au tras focuri de armă şi au avut loc spargeri, după ce cadavrul unui dansator şi DJ din favela Pavao-Pavaozinho, Douglas Rafael da Silva Pereira, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit într-o grădiniţă, anunţă Mediafax.