ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Protopopul de Bârlad și totodată membru al Grupului De Initiativa al Societatii Civile (GISC) din localitate, părintele Vasile Laiu a declarat la Realitatea TV că prin acțiunea de azi, "s-a înfipt un cuțit în inima moldovenilor", mai ales pentru că a coincis cu sărbătoarea Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.
S-a înfipt un cuţit în inima moldovenilor. A fost adusă prima sondă de explorare gaze de şist, oficial, pentru că se mai fac exploatări şi neoficial. De dimineaţă localnicii au aflat de posibila venire a utilajelor, au găsit nişte paznici în acel loc. Nu există aparatură de explorare. E vorba de fracturare hidraulică, avem pliantul de prezentare a firmei Chevron - Părintele Vasile Laiu

Compania americană Chevron a deplasat specialiști în perimetrul comunei vasluiene Pungești pentru a demara lucrările de instalare a primelor sonde de extracție a gazelor de șist, dar s-a lovit de protestele violente ale localnicilor, informează Vremea Nouă.

Imediat după sosirea angajaților companiilor implicate, oamenii din zonă s-au mobilizat și au început să protesteze împotriva explorării gazelor de șist de pe teritoriul comunei lor. După câteva ore,  numărul protestatarilor ajunsese la câteva sute.

Ulterior, acestora li s-au adăugat persoane Bârlad, Iași sau Galați, care susțin protestele împotriva extracției gazelor de șist. Conform siteului vrn.ro, localnicii sunt deciși să rămână pe poziție toată noaptea, pentru a nu permite utilajelor să ajungă pe terenul unde ar urma să fie instalată sonda. Oamenii vor să facă un lanț uman în jurul terenului.

De menționat este că utilajele Chevron sunt parcate în curtea fratelui vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui.

Sursa foto: Vrn.ro