ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieşiţi formal din structura Guvernului, liderii UDMR iau în continuare decizii care afectează România. În schimbul votului pentru cabinetul Ponta IV, prim-ministrul le satisface toate doleanţele. Astfel, la cererea UDMR, organizaţie ai cărei lideri sunt urmăriţi penal pentru terorism, Victor Ponta a schimbat prefecții din Covasna, Mureș și Harghita. Măsura vine la scurt timp după ce un Antal Arpad, primarul municipiului Sfântul Gheorghe, a amenințat cu repetarea conflictului inter-etnic de la Târgu Mureș din martie 1990.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

După Marius Popică, prefectul judeţului Covansa, a venit rândul şi lui Vasile-Liviu Oprea, prefectul judeţului Mureş. Acesta a fost schimbat pe 17 decembrie printr-o hotărâre a Guvernului Victor Ponta, scrie Dan Tănasă pe blogul său.

Măsura guvernului condus de Victor Ponta este un răspuns la presiunea venită din partea UDMR după ce Oprea a acționat în judecată mai mulți primari UDMR în cazul steagului secuiesc. Tribunalul Mureș a dat deja câștig de cauză Prefecturii Mureș în cazul primarului din Sângeorgiu de Pădure și Ghindari, mai adaugă Dan Tănasă.

Succesorul lui Vasile-Liviu Oprea la conducerea Prefecturii Mureș este Lucian Goga.