ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ONG care militează pentru drepturile românilor plecaţi din ţară cere conducerii Youtube să scoată melodia "Soy un rumano en Madrid", susţinând că aceasta induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele.



Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE) susţin că deşi are numai patru zile de când este postată, melodia "Soy un rumano en Madrid" a reuşit să trezească, pe de-o parte, indignarea comunităţii româneşti din Spania şi, pe de altă parte, simpatia grupurilor extremiste şi xenofobe spaniole.


„Melodia, postată sub genericul Parodia de Torbe, pe lângă alte jigniri, induce ideea că grupul românilor din Spania ar fi format din prostituate şi hoţi de portofele”, arată FADERE, într-un comunicat de presă. Potrivit FADERE, astfel de comportamente încearcă să dezbine armonia, şi aşa destul de fragilă, între români şi spanioli. „Cerem tuturor românilor care vor vedea această melodie să o marcheze cu "nu apreciez", aceasta fiind forma în care vom arăta conducerii Youtube că dorim scoaterea ei”, se mai arată în comunicatul citat.