ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, în timp ce zeci de manifestanţi prodemocraţie s-au reunit la Hong Kong pentru o demonstraţie de forţă de Ziua Naţională a Chinei, manifestaţii de susţinere a "revoluţiei umbrelelor" au avut loc pe diferite continente, manifestanţii fiind în număr de aproximativ 4.000 la Taipei, 2.000 la Londra şi 300 la Auckland, iar alte evenimente ar urma să aibă loc în 23 de oraşe din lume, între care Paris, Melbourne, şi Washington, relatează mediafax.ro.

Librarie Online. Zilnic ultimele carti noi, promotii si reduceri. Carti pentru fiecare cu livrare din stoc.

Chris Patten, ultimul guvernator al coloniei britanice Hong Kong, a făcut apel la un "dialog real" care să răspundă "aspiraţiilor legitime" ale manifestanţilor prodemocraţie din teritoriul retrocedat în 1997 Chinei.

"Cred că trebuie să vedem cum dialogul înlocuieşte gazele lacrimogene sau paralizante", a declarat Patten.

Miercuri, marcând în modul lor 65 de ani de la întemeierea Republicii Populare China, manifestanţii care cer introducerea votului universal deplin în 2017 au ocupat din nou centrul Hong Kong-ului.

Primindu-l pe omologul său Wang Yi la Departamentul de Stat, şeful diplomaţiei americane a lansat un apel la "reţinere" şi a reafirmat "susţinerea" acordată de Statele Unite "sufragiului universal la Hong Kong", iar Yi a replicat că manifestaţiile ţin de "afacerile interne ale Chinei".