ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administraţia Naţională de Meteorologie anunță pentru joi și vineri averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Astfel, joi, vremea se va menţine în general instabilă, cu înnorări temporar accentuate. Conform ANM în nordul, centrul şi estul ţării, la deal şi la munte şi local în celelalte regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor apărea condiţii de grindină şi pe arii restrânse cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp, mai ales în zonele de munte şi în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa între 12 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade pe litoral.Și în București vremea va fi instabilă cu înnorări și reprize de ploaie, înregistrându-se chiar descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade, iar cea minimă de 17 grade.

Pentru vineri ANM-ul anunță o ameliorare a vremii sub aspectul precipitaţiilor, devenind călduroasă în orele amiezii în sud-estul ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 33 de grade, cele mai ridicate fiind în Bărăgan şi Podişul Dobrogei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în nord-est şi zonele de deal şi munte, unde local se vor semnala averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului doar izolat vor fi ploi de scurtă durată, cu precădere după-amiaza. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în timpul averselor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni şi 24 de grade pe litoral