ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România ar putea să fie implicată în războiul ce se desfăşoară în estul Ucrainei, alături de Ţările Baltice, dar şi de multe alte ţări, susţine şeful Stratfor, George Friedman.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

"Credeți într-un adevărat război între Rusia și una sau mai multe țări europene?", a fost întrebat Friedman de Fox News.

Acesta a răspuns că "Statele Unite intenționează să aducă vehicule blindate americane, artilerie și alte mijloace militare în statele baltice, Polonia și România".

Friedman susţine că SUA "au început procesul de creare a unei bariere împotriva Rusiei" și acționează în afara NATO.

"Partea rusă înțelege acest lucru și asta o înnebuneşte. La un moment dat, ei vor începe să acționeze în Ucraina", crede şeful Stratfor.

Friedman explică:
"Probabilitatea declanşării unor operaţiuni militare cu armate regulate în această regiune este foarte mare, dar nu neapărat vor implica trupele americane. Se poate răspândi la țările baltice, România, în multe alte țări. Aşa că, să lase in trecut războiul - nu este la fel de ușor pe cât pare pentru Europa."