ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veninul de albine combate scleroza multiplă, polen este bun pentru indigestie, mierea vindecă rănile. Umila albină a fost o sursă-cheie de medicamente alternative din cele mai vechi timpuri, iar în România se lucrează pentru păstrarea tradiţiei apiterapiei în viață, arată Agence France Presse.

Tradiția datează încă din Grecia antică, atunci când Hipocrate aplica miere pentru a trata rănile, iar romanii au văzut polenul ca "dătător de viaţă".

În trecutul Indiei, Chinei și Egiptului, o substanță rășinoasă colectată de albine de pe mugurii unor arbori, cunoscută sub numele de propolis, a fost popular ca antiseptic.

"Stupul este cea mai veche şi mai sănătoasa farmacie naturală", spune Cristina Mateescu, director general al Institutului pentru Cercetare şi Dezvoltare Apicolă din Bucureşti.

Astăzi, în sălbăticia Munţilor Carpati din România, produsele apicole sunt în continuare o parte componentă a medicinei tradiţionale, explică AFP.

"In my village, my great-grandmother was a healer and used products from beehives. She inspired me," Dr Mariana Stan told AFP.

"În satul meu natal, străbunica mea a fost vindecător și folosea produse obţinute din stupii de albine. Ea m-a inspirat", arată dr. Mariana Stan.

vezi aici tot articolul