ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România săracă - aşa este văzută ţara noastră în al şaselea Raport asupra coeziunii economice, sociale şi teritoriale, care a fost întocmit de Comisia Europeană. România săracă, şi nu numai: România este, conform acestui document, cel mai sărac stat european, dar şi ţara cu cei mai mulţi oameni credincioşi.

Cel puţin aşa ar rezulta din faptul că România săracă are totuşi cele mai multe biserici pe cap de locuitor, în timp ce infrastructura sa este cea mai înapoiată, statul este cel mai corupt şi oamenii săi cei mai săraci şi mai needucaţi din Europa.

Potrivit europalibera.org, nu va trece multă vreme şi România săracă se va transforma într-o rezervaţie medievală, unde vor veni europenii romantici, să-i vadă pe români la faţa locului, trăind în condiţii cum numai în cărţi mai afli.

Din statisticile europene, aflăm că românii au jumătate din puterea de cumpărare a europeanului mediu, în timp ce produsul brut pe cap de locuitor în şase din cele opt regiuni de dezvoltare era prin anul 2011 mai mic de jumătate faţă de media europeană.

În domeniul muncii, iar excelăm ca număr de şomeri. S-a dovedit că reducerea salariilor, blocarea organigramelor şi concedierile, invocând mereu criza şi reforma instituţională pentru a justifica curbele şi generaţiile de sacrificiu, au avut un efect devastator asupra ţării, susţin autorii raportului.

O familie din două nu are nici un membru angajat, iar 25% din totalul familiilor au doar un membru angajat, ceea ce evidenţiază că sărăcia şi criza şi-au spus cuvântul în România.