ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inaugurate în anul 1996, trenurile Intercity au fost scoase din circulaţie  recent de CFR, după ce nu au mai îndeplint condiţiile de viteză.

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Astfel, s-a ajuns la situaţia în care un tren să nu poată circula cu o viteză mai mare de 50 km pe oră! Şi asta în situaţii execepţionale, viteza medie a trenurilor Intercity fiind de doar 43 km/h.

Acest lucru a dus la situaţii ciudate, cum este cazul trenului internaţional Bucureşti - Viena. Dacă în urmă cu mulţi ani atingea 120 hm/h, acum a abia atinge 50 km/h şi din această cauză a fost retrogradat la stadiul de Inter Regio.

Trenurile InterCity erau preferate de călători chiar dacă preţul biletelor era cu 15% mai maree pentru că aveau o viteză mai mare, la 300 de kilometri parcurşi timpul era mai scurt cu o oră faţă de un tren obişnuit.