ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Adevărul Live că fostul şef al DNA, Daniel Morar, ar fi potrivit pentru a-i succede în funcţie, încadrându-se în "portretul robot" al unui şef de stat.

"O să încerc să fac un portret robot. Trebuie să fie un om care deja a probat că a făcut ceva pentru ţara asta, nu poţi să pui un începător, care nu a lăsat nimic de pe urma lui, în vârful statului. Trebuie să fie un politician care să aibă suficientă experienţă politică, care nu a avut nimic în comun cu fostul regim. Eu am învăţat democraţia, hai să alegem unul care vine gata învăţat, crescut în democraţie", a declarat şeful statului.
Am convenit că nu voi spune, dar cred că Daniel Morar se încadrează în portretul robot pe care l-am făcut

Băsescu a mai spus că viitorul trebuie să fie tânăr, până în 40 de ani şi să nu fi trăit prea mult în societatea comunistă. De asemenea, şeful statului a mai menţionat că viitoru preşedinte i-ar plăcea să fie "un politician care ori dacă a venit în politică cu un apartament, să îl găsească candidatura pentru prezidenţiale cu un apartament, ori, dacă a primit un Mercedes, foarte bine, să fie cu Mercedes, dar să nu fi explodat bogăţia pe capul lui după ce a venit în politică".

Daniel Morar este, actualmente, judecător al Curţii Constituţionale din România.